Klar!

Nu har jag läst varenda serie från januari 2009 till våran nutid, idag. Som snart är imorgon, vilket gör det till idag imorgon.

Sov gott!

Penny Arcade!

Jag har jobbat hela veckan, för trött för att skriva här på kvällarna. Jobbar imorgon med, men det är sista dagen sen är jag ledig ett par dagar. Vilket är underbart!

Nu har jag läst ut alla böcker jag har velat läsa, har bara en kvar, den stora stora necronomicon. Den är över 800 sidor så jag får ta lite i taget.

Jag har även ritat lite mer på prinsessan peach och ikväll om jag orkar ska jag försöka rita ett fint turtleshuvud.

Och vet ni! jag läste mängder av serier på internet förr. Har inte kunnat läsa dom på nästan ett år. Så jag har suttit nu med den underbara och helt fantastiska serien Penny Arcade och läst i nästan 40 minuter. Det är mycket att läsa, har kanske kommit ikapp en månad eller två av serier.

Men det roar mig, så varför inte!

Stephen King.

Stephen King, Stephen King, vilken författare! För ett år sedan, kanske längre tid tillbaka än så, besökte jag Lostpedia och hittade en tråd i deras forum. Det var en bokcirkel! Jag fastnade direkt. Deras första bok var Pestens Tid som Stephen King skrivit, jag läste den och ända sedan dess har jag älskat att läsa Kings böcker.

Det var även tack vare honom som jag fastnade i postapokalyptiska världar. Jag älskar postapokalyptiska världar. Fallout 3 blev som en psykos för mig där jag nästan levde. Det var det enda jag tänkte på.

Nog nog får det vara. Jag har läst mängder av hans böcker sedan dess, den senaste jag läste blev jag klar med i dag. Dimman. Ni vet säkert vilken det är. Relativt ny film som gjorts baserad på hans bok. I dag började jag med signal, som jag så gott ska luta mig tillbaka och läsa lite på nu.

Jag har även börjat rita på Majas prinsessa. Tog några taskiga mobilbilder som jag kanske kan ladda upp senare, annars får ni renare bilder som är lite mer än en skiss om några dagar! kanske är roligare.

Sund kväll.

Det blev inte så sunt, en påse chips. Kände tvånget! Nu ordnade jag te och jag har öppnat första säsongen av How I met your mother som jag fick av Emy när jag fyllde år.

Ett par avsnitt av det och lite slösurfande innan sängdags är det perfekt avslutet på denna dagen. I morgon ska jag jobba tio timmar så mycket sömn och kaffe klockan sju imorgon skulle sitta fint.

Toodelo, ha en god kväll.

Karl Marx.

Jag har spenderat större delen av förmiddagen åt att läsa klart boken, Marx, texter i urval. Nu är jag äntligen klar och känner mig mer intresserad än tidigare att läsa mer av vad han skrivit!

Så i Marx ära citerar jag en bit han skrivit, som jag alltid tänkt och irriterat mig på. Men aldrig kunnat formulera så fint.

Den kapitalistiska produktionen utvecklar efter hand en arbetarklass, som på grund av uppfostran, tradition och sedvana erkänner det kapitalistiska produktionssättet som en självklar naturlag. Den högt utvecklade kapitalistiska produktionsprocessen bryter ner varje motstånd.

- Marx

Det gäller att smida medan järnet är varmt.

Och det är precis vad jag ska göra! Ta tillfället i akt att skriva om vad jag tänkte på det tidigare, när jag satt i köket och läste. Försöker traggla mig igenom Marx-boken. Ja, jag har fortfarande kvar den hemma. Har inte orkat sträckläsa den. Det gick bra att läsa i köket så länge mina småsyskon Maja och Simon satt i vardagsrummet och tittade på barnprogram men så fort det var slut och dom invaderade köket blev det dubbelt så svårt att fokusera på texten, försöka förstå och läsa vidare. Till slut gav jag upp och lyssnade på deras prat.

Simon som hela tiden berömmer min skicklighet i att rita, och flera gånger påpekar att han är dåligast (han menar sämst) i familjen på att rita och rangordnar alla familjemedlemmar beroende på hur bra var och en är på att rita (tror han bedömmer lite utefter hur bra han tycker om var och en också).

Självklart försöker jag vara uppmuntrande och säga att dom måste öva på att rita för att bli bättre, annars kommer dom rita figurer med magar lika fyrkantiga och oproportionsenlig som nyfödda och deras gigantiska huvuden för resten av sina liv. Maja nickar instämmande och undrar om jag fortfarande övar, självklart säger jag och hon tappar hakan för hon tror att jag inte behöver öva längre, så bra som jag är. (Tror ni mitt självförtroende ökar aningen mycket av att höra sånt? Även om det kommer från små barn)

Sen skojade Simon och säger att han blir bättre även fast han inte övar. Det fick mig att tänka på något som jag ofta tänker på! För ibland drömmer jag att jag ritar olika saker och i min dröm känns allt verkligen helt perfekt och riktigt. Ingenting är fel! Men när jag sen sätter mig i vaket tillstånd och försöker rita samma sak blir jag bara frustrerad och kastar pappret långt bort, för jag inte orkar se på det mer.

Samtidigt envisas jag med att tro att det inte bara är själva den praktiska övningen som ger färdighet, utan jag tror att man i huvudet kan forma figurer på ett bättre vis än tidigare genom att korrigera fel i huvudet. Se i huvudet hur man egentligen ska rita för att sedan få ut det bättre på papper. Det måste vara så!

Kökshänget slutade med att jag lovade Maja att jag ska rita Peach (drottningen i super Mario) och en bakgrund hon själv bestämt och Darth Vader med en storm trooper till Simon. Dom blir så glada över en teckning från mig att jag inte kan låta bli att göra det. Samtidigt tycker jag det är kul att ha något bestämt att rita.

Kan ladda upp det här när jag fått det färdigt. Ska se om jag kan hitta Mario och Bowser som jag ritade till Maja och Simon i somras också, så ni får se dom med.

Nu ska det vanknas kvällsmat och sedan ska jag titta på G.I.Joe som jag hyrt och velat se hur länge som helst!
Tycker trailern är häftig som bara den.

Gokväll!

Framsteg?

Som vanligt spelar jag Final Fantasy VII, jag kan inte börja spela något annat spel. Jag vet att jag kommer sluta spela FF helt och hållet då och aldrig klara det, som allt annat jag påbörjar. Men denna gången ger jag inte något annat en chans, så jag kan klara hela spelet nästan helt och hållet.

Annars fortsätter det mesta som vanligt i vardagen, jag och Peter ses och spelar och dricker en eller två folköl då och då, som vi alltid har gjort. Det finns en del filmer jag vill se och dom börjar bli fler och fler nu. Sandra och jag ska se på Avatar i 3D när vi har fått våra löner. Det är fattiga dagar nu fram tills dess!

Nu är det dags för kaffe och lite väl spenderad kreativ tid, hoppas jag...

Rita!

Jag önskar jag kunde rita lite mer och vara nöjd med sen dela med mig av det här.
Som det ser ut nu så kommer snart mina ritpapper multna i en hög i min hylla.

Jag är sämst på att ta tag i saker så att ta en bild eller två på det jag ritat är praktiskt taget stört omöjligt, om inte någon står med en piska bakom mig och hotar med ett par rapp.


Saknar sånt här!

Besatthet & Tvång.

Rubriken skriker Farmville!

Jag kan inte sluta, den här periode i mitt liv där jag (nästan) låter farmville styra mitt liv får mig att tänka tillbaka på min fem aktiva år då jag mudade, jag kunde sitta elva timmar i sträck och spela. Det var allt i från att brutalt mörda relativt oskyldiga monster för att få erfarenhetspoäng till att bara sitta på ett och samma ställe timmar i sträck, prata och under tiden ackumulera poäng som jag ansåg att jag behövde för att kunna bli den bästa i den världen jag befann mig i då.

Nu är det samma sak med farmville, inte för att jag sitter där flera timmar, men att odla för att vara tvungen att skörda för att i sin tur kunna bemästra allt man kan odla. Det kräver mycket av min uppmärksamhet! För att inte tala om alla band som finns att få, vit gul röd och blå, i den ordningen tror jag. Jag gör allt i min makt för att få alla!

Varför? Prestige? Jag vet inte. Känns som en tillfredsställelse när man bemästrar något. Jag har pratat om det förr, minns inte vilka som var inblandade, men varför tar jag inte den energin jag lägger för att nå mål i spel och använder den i verkliga livet i stället? Jag kanske skulle ha funnits i något universitet vid det här laget i så fall, studerat psykologi och känt att jag kommer någon vart med livet!

Men det är nonsens! Spel är så mycket mer givande. Jag är bra på det!

RSS 2.0